donderdag 14 november 2013

Woensdag


bijna klaar
van Kras naar Zen
Typografisch-BibjeIk luisterde daar straks de opnames even af van het gesprek met de leerplichtambtenaar. Morgen moet ik weer heen namelijk. Niet in de gaten hebbende dat Zoon aan het meeluisteren was. Ik dacht dat hij zijn oortjes in had en aan het mine-craften was.
Niet was minder waar. Hij luisterde alles mee en ineens riep hij dat ik het uit moest zetten. Werd hij onrustig en dwars en boos zelfs. Of hij buiten iets om mocht hakken????
"Ik weet niet wat ik heb, maar ik voel me ineens zó niet fijn. Ik voel me zo zooo...".en toen wist hij het even niet meer. Emoties overspoelden hem, terwijl hij ze niet echt thuis kon brengen zo snel. Hij kreeg buikpijn, hoofdpijn, ging zitten zuchten, wou naar bed, ging douchen, kwam weer beneden en zat toen met zijn hoofd in zijn handen in de stoel.
"Hoe lang heb ik nog mam voordat ze gaan zeggen wat er gebeuren gaat? Gaan ze me opsluiten?????" vroeg hij me.
"11 december is de rechtszaak, dus een maand." zei ik tegen hem. De tranen stonden in zijn ogen.
Ik legde hem nog een keer uit wat ze daar dan op dat moment gaan beslissen en wat dat inhoudt. Dat het gesprek morgen over school gaat. Dat hij daar niet bij hoeft te zijn.
De angst gierde uit heel zijn wezen.
En wat doe je dan?
Ik voelde me zo machteloos, kon niet meer dan een arm om hem heen leggen en hem vasthouden. Beloven dat we er alles aan doen. Alles!!!!
Hij kalmeerde wat en is uiteindelijk naar boven gegaan. Daar heeft hij een tijdje in bed gelegen om na een half uurtje toch weer naar beneden te komen. Hij moest toch nog een keer gerustgesteld worden.

Dat was twee uur geleden....inmiddels.....
en ik schrijf en herschrijf en herschrijf en verwijder het steeds weer.
Ik kan niet even niet meer zonder te "schreeuwen" iets zinnigs op papier krijgen. Ik zoek nog even een muziekje uit en dan ga ik slapen.
Welterusten!2 opmerkingen:

  1. mijn hart bloedt voor jullie. toch hopen op een goede afloop.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt hè al die instanties bij elkaar die maken er zo'n puinhoop van dat het dankzij hen bijna neigt naar kindermishandeling. Dit is slopend en zo onterecht, wat doen ze je zoon en jou aan zeg pff ...

    BeantwoordenVerwijderen