vrijdag 31 januari 2014

Zwijmelen op Zaterdag

Ik had een liedje, een mooi liedje, een schilder liedje. maar ik zit serieus mezelf af te vragen of dat liedje hier wel in de smaak zal vallen. Ja echt. Weet je wat het is, ik heb een enorme behoefte aan goedkeuring vandaag. Aan; geweldig Bibje wat een prachtig lied. Wow Bibje, wat ben jij een kanjer dat je zo en mooi liedje weet uit te kiezen. Waar haal je het toch vandaan zeg, elke keer weer. Goed man!
Zoiets dus.
Voel me een beetje zielig,
voel me een beetje alleen,
een beetje verloren.
Een beetje verdwaald.
Ik ben die flow van een paar weken terug helemaal kwijt.
Ik staar naar mijn tafel, zie daar de hartjes lonken....Bibje, schilder ons, maak ons mooi. En ik kijk ernaar en zie hoe mooi ze worden kunnen, maar doe niks. Is dat nou niet vreselijk.
Ik doe niks.
Ik zit hier maar.
Te zitten, te suffen, te hangen in het luchtledige.
Las ik nog een goed boek, of keek ik nog een mooie film dan deed ik nog wat. Maar ik doe niks. Ik zucht en ik staar en scrol en zapp. Zielig gedoe
Dus toen ik gisteren ook al zo zielig zat te doen bedacht ik me dat het tijd werd voor bemoediging, voor oppeppen en voor het hervinden van Blij Bibje!
Ik pakte mijn boeken, zocht naar mooie zinnen en woorden en opdrachten en begon in mijn nieuwe art-journal. Om daar op de eerste paar bladzijdes mijn meest bemoedigende zinnen op te schrijven en te versieren. Zo gedacht zo gedaan.
Lees ik net terug wat ik opgeschreven heb en weet je welke zin mij nu het meeste opvalt?
Deze:


Whatever you think you can do or believe you can do
DO IT!
Because action has grace magic and power in it.   (Goethe)


Daarmee is het wel gezegd hè.
Ik moet van mijn luie Bibje-Bibs komen en aan de bak gaan. Uit met die tv en computer. Muziekje op en creëren maar. Dan kom ik vanzelf wel weer in de flow. En zal je zien, schijnt het zonnetje ook weer in mijn hart.
Fijn Weekend allemaal!21 opmerkingen:

 1. Geweldig Bibje wat een prachtig lied. Wow Bibje, wat ben jij een kanjer dat je zo en mooi liedje weet uit te kiezen. Waar haal je het toch vandaan zeg, elke keer weer. Goed man!

  Nu even zonder gekheid: ik vind het echt een mooi plaatje. En een mooi blogje, met een mooie boodschap. Ik wens je een actief en creatief weekend toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Geweldig Bibje wat een prachtig lied. Wow Bibje, wat ben jij een kanjer dat je zo en mooi liedje weet uit te kiezen. Waar haal je het toch vandaan zeg, elke keer weer. Goed vrouw!"

  U zegt.....wij draaien ;-)

  maar ehhhhh alle gekheid op een stokje: STOP nou eens met het "MOETEN" .... des te meer je iets probeert af te dwingen des te minder snel zal het je lukken!!!
  Hou je energie ietsjes achter....wacht af wat er komt... en doe er dan iets mee..... wedden dat dat je uiteindelijk goed zal bevallen?!

  *aait over Bibjes bolletje en fluistert: 'komt wel goed schatje'*

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Even "out of flow" zijn is ook heel normaal en gezond!
  Prachige tekst van Goethe, dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. weet ik ook wel....tis alleen zo zeuren hè....graag gedaan hoor :D

   Verwijderen
 4. Geweldig Bibje. Wat een prachtig lied! En dat is geen grapje maar ik meen het serieus. Echt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Is dus echt mooi, dit liedje en ik wens je een zonnetje in je hart, in je leven en in je gezicht. Het komt wel goed, echt waar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zonnetje is inmiddels gearriveerd hoor, dankzij u allen!!!!

   Verwijderen
 6. Pas als je niet meer opstaat heb je verloren, niet Goethe maar Hans Kazan. Haha.. Ik herken je gevoel en weet dat t iedere keer weer goedkomt, nou ja pas als t goedkomt denk ik, oh ja das waar t kan ook weer overgaan. Klein schopje is goed maar denk er ook aan om jezelf te verwennen en lief voor jezelf te zijn. dikke knuffel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig, Bibje. Kijk eens naar alle positieve reacties.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. OOO wow, wat een lieve reacties allemaal. Ik zit hier met een lach van oor tot oor!!!!!
  DANKJEWEL!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dank je dat je mij met dit liedje kennis hebt laten maken...
  Hoe gaat het met je hartjes?

  (en ik herken het zitten en het zitten...)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Niet om te slijmen, maar mooi, mooi mooi. En he....ik zit ook nog steeds een beetje te lummelen. Ga zo ook maar eens uhm...verder lummelen :) Niet te streng zijn voor jezelf hoor. Bedankt voor je mooie keus!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Laat alles maar komen zoals het komt, als je maar wel af en toe van die Bib-kont afkomt, Kop op! Wat een prachtig nummer is dit, ik heb echt heerlijk gezwijmeld, dankjewel! Zie je wel dat je iets doet? Je maakt vandaag mensen blij met je muziekkeuze! Een fijn zwijmelweekend wens ik je!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zit ook niet in de flow, wij zijn dan er ook op uit getrokken daarom dit keer geen zwijmel, maar ik kom bij jullie om te lezen en luisteren.

  Ik heb genoten van je nummer en je schrijft uit je hart en daar is niks mis mee....eerlijk gezegd is het ook een kunst te herkennen en erkennen dat het soms inderdaad moeilijk is en je kop er weer op zet, dus goed bezig , andere blijven soppen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het is gewoon een lief liedje wat je hebt geplaatst .En die gevoelens moet je soms gewoon even toelaten .Soms is het gewoon niet anders. Toch hoop ik dat je een gezellig weekend zal hebben en toch weer een blij Bibje zal zijn
  Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wow Bibje, echt een mooi nummer! Ik heb genoten op deze zondag. En dat meen ik. Heerlijk nummer! Ik was gisteren weg, vandaar dat mijn reactie een dag later komt.

  Prachtige keuze.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen