maandag 24 december 2012

♥ Dochterlief ♥

India en vlekje
Lees ik net die lieve commentaren op mijn blog dacht ik aan het bericht wat ik geschreven had over mijn zingende krantjesbezorgende dochter....nergens te vinden natuurlijk. En weet U waarom?
Omdat ik het helemaal niet op mijn blog had gezet maar op mijn facebook.
Sinds facebook facebook niet meer is ben ik dat leuke berichtje dus kwijt.
Nou ja...maakt ook niet uit.
Dochter is van het soort mens wat ondanks alle hardships(en die zijn er in dit gezin waarin zij de zon kwam brengen)  toch heel blij en vrolijk is.
"Ik ben een optimist!", verklaarde ze laatst.
Ze is ook  een doorzetter, na de zoveelste ruzie en weer-goed-maak-actie met vriendinnetje blijft ze haar toch trouw.  Het is een nogal gecompliceerde vriendschap. Eentje waarin flink geoefend wordt met sociale vaardigheden, die ze dan weer terugkoppelt in haar relatie met broer. Ik moet daarin natuurlijk wel vaak een beetje voordoen en bemiddelen, maar ik merk bij de dames dat ze groeien in hun vaardigheden. Zo mooi ook om te zien hoe dochter, die zo lief is, toch zo lekker van zich af kan bijten en echt het kaas niet van haar brood laat eten. Nee echt niet! Dan is ze een pittige tante!
Ze is grappig, ze is lief, ze is pittig en ze is ook nog eens slim, wijs en vrolijk!
Zoon en ik kunnen daar een voorbeeld aan nemen.(vooral dat vrolijk en optimistisch zijn ;)
Hoe zij als verwonderd mens door de wereld gaat en alles beziet alsof het de eerste keer is. Dat is wat ik in haar nog het mooiste vind.
Hoe ze op weg naar school met broer bij de schoolpoort bleef staan bij de sloot, en een kwartier te laat de les in liep.......omdat ze zulke mooie bloemetjes had gezien en toen even bleef kijken. Broer zat allang in de klas.
Of hoe ze de wolken in de lucht zo mooi vond , tijdens het avondvierdaagse lopen, dat ze tegen een lantaarnpaal op liep. Het blauw en wit had haar helemaal betoverd.
Of hoe ze dus op de vroege morgen alle mensen in de krantewijk wakker zong met een liedje van het junior-songfestival. Dat moet nog eens heerlijk wakker worden zijn geweest! Alhoewel, misschien waren er wel mensen zwaar geïrriteerd, maar ach, daar zit ze niet mee, want zij was zo blij dat ze het wel met de hele wereld wilde delen. Zo is zij.
En dat, mijn lieve bloglezers, is het portret van mijn miepselotje, schattiepatattie, poppedijntje, poepelotje, scheetiepeteetie, mooie meidje India!
Vandaag was zij even in de hoofdrol :)

(¯`v´¯) ♥
`*.¸.*.♥.✿´´¯`•.¸⁀°♡ ♥ .¸¸.•´¯`•♥•´¯`•.¸¸.


2 opmerkingen: