donderdag 6 december 2012

stil nu.....


Stil nu, stil nu
maak nu geen gerucht
stil nu, stil nu
't ruist al door de lucht
't wonder komt heel zachtjes aan
't kerstkind wil naar binnen gaan
stil nu , stil nu maak nu geen gerucht

Las het net op het blogje van Elly ,
dat is lang geleden dat we dat liedje samen zongen, zoon, dochter en ik. Eerst op de peuterspeelzaal, en later thuis toen ze al lang en breed in de kleuterklas zaten. Het heeft iets magisch, helemaal met het ritueel wat er altijd bij gedaan werd.
Zo op de laatste dag voor de vakantie werd er dan een spiraal gemaakt van kerst-takken en in het midden werd een lichtje geplaatst. Dat symboliseerde het licht (lees Jezus) dat naar de wereld was gekomen. Dan mocht zo'n klein peutertje met een eigen kaarsje het spiraal lopen naar het lichtje toe en het kaarsje aansteken met het lichtje in het midden. Hoe symbolisch is dat wel niet, dat je eerst naar binnen gaat om vervolgens het licht aan te steken. Daarna mochten ze het lichtje bij dat licht in de spiraal neerzetten...en langzamerhand kwamen er al meer lichtjes bij elkaar en werd het licht samen een steeds feller en helderder licht.
Hoe mooi ook om dit zonder woorden door te geven aan je kindje, die zo op deze manier leert dat zijn lichtje altijd weer kan gaan schijnen. Gewoon door heel dicht bij je Goddelijke zelf te blijven. Door trouw aan jezelf te zijn, door jouw licht aan te zetten en te laten schijnen, zo vanuit je binnenste. En hoe mooi is het dat dat licht dan weer andere lichtjes aan kan steken. Gewoon door te zijn zoals je bedoelt bent! Stralend, mooi, helder, inspirerend en liefdevol. Advent is begonnen.........

(¯`v´¯) ♥
  `*.¸.*.♥.✿´´¯`•.¸⁀°♡ ♥ .¸¸.•´¯`•♥•´¯`•.¸¸.

4 opmerkingen:

 1. Mooie blogje weer, en wat een mooi kunstwerk staat er bovenaan zeg! Is het inkt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk is het een aquarell die ik voor deze blog heb bewerkt in picassa. Hij is eigenlijk in groene tinten, maar dat was te lenteachtig ;)
   Dankje voor het compliment :)

   Verwijderen
 2. Idd prachtig kunstwerkje, fijn advent!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dankjewel Aline....ik vind dit altijd zo'n fijne tijd....

   Verwijderen