vrijdag 28 december 2012

Herinneringen

Daar zit ik dan weer, voor de tv na 12en te kijken, ongeveer dan, naar Frost. Ik zie de man graag, hij doet me aan mijn vader denken. Het zal wel door de snor komen, Mannen met snorren zijn zeldzaam deze dagen. En mijn vader, die had een snor ja, een echte snor. Ooit scheerde hij die snor af in een opwelling, en we schrokken daar allemaal zo ontzettend van dat hij hem weer liet groeien. Om nooit meer af te scheren. Want ,zie je, mijn vader en zijn snor die hoorden samen. Dat vind ik dus zo herkenbaar aan Frost....nou ja en dan die leeftijd, en dan dat hoedje. Al was dat hoedje bij mijn vader een pet. Ging nooit zonder de deur uit! Kijk dit was mijn vader...
Pap
 De laatste dagen was hij voortdurend in mijn hart en gedachten. Gisteren zou hij 69 geworden zijn, als hij nog had geleefd. Hyves stuurde ook nog even een berichtje, zijn account is daar nog. Ik was met een paar tantes de enige die vrienden waren, en zij hebben dat al opgezegd. Maar ik kon het niet....stom eigenlijk. Het is net als dat ik de voicemail van mijn moeder insprak op de nacht dat ze gestorven was en ik haar stem nog even wou horen. Natuurlijk kon zij het nooit meer ontvangen, maar toch......ik heb die voicemail nog meerdere malen gebeld, alleen nooit meer ingesproken.


Mam
Mijn vaders stem stond in de voicemail van mijn tante (zijn zusje), die heb ik ook nog een paar keer gebeld toen. Ik ben benieuwd of ze hem inmiddels al heeft vervangen voor haar eigen stem. Het is immers alweer 5 jaar geleden.

Gelukkig kan ik hun stemmen nog zo naar boven halen, alsof ze naast me staan en even wat zeggen, net als hun kuchjes, hun lach, het snuiven van de neus wat mijn vader altijd deed...al die vertrouwde geluiden. Zelfs zijn snurken kan ik me nog heel goed herinneren ;)
Herinneringen....


Het is niet zo dat ik nu de hele dag heb lopen mijmeren hoor, ik ben ook nog even weggeweest met de kinderen. Na eerst heel lang te hebben uitgeslapen, lekker in het donker gelopen en ik heb nog een stempel gegutst(natuurlijk!) het was wel een oké dag...helemaal toen ik zag hoeveel mensen er mijn blog bezocht hadden. Joepie zeg, Dank u wel!!!!!!
Blijf vooral terugkomen!
Ga ik nu lekker slapen
.(¯`v´¯) ♥
`*.¸.*.♥.✿´´¯`•.¸⁀°♡ ♥ .¸¸.•´¯`•♥•´¯`•.¸¸.


8 opmerkingen:

 1. Ik lees graag bij je Bib, dus terugkomen doe ik zéker. Hopelijk heb je vandaar weer zo´n dag. ´t Is je gegund, zo vul je je fles en kun je er weer uit schenken als dat zo nodig is. Fijne dag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb jij ook,dat herinneringen met een glimlach zo troostend kunnen zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een herinneringen he!.Van mijn vader hebben we wel film maar zonder geluid ,wat zou ik graag zijn stem nog eens horen,maar natuurlijk herinner ik me die ook heel goed ,zelfs na 27 jaar Van mijn moeder en mijn broer hebben we wel filmpjes en kan ik e nog eens horen en zien ,maar dat vond ik in het begin zo moeilijk! nu ben ik er blij mee.
  Liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. OOOO film, ik ben al zo blij met de foto's. Maar wat je zegt van dat er eerst niet naar kunnen kijken, dat vond ik met de foto's ook best moelijk. X

   Verwijderen
 4. Wat een mooie herinneringen zeg. Ik kom graag langs om te lezen of te kijken wat je allemaal maakt.

  BeantwoordenVerwijderen