vrijdag 14 december 2012

Opgeruimt staat netjes

Kasten opruimen. Je kunt me niet "blijer"maken. Als er iets is waar ik een vreselijke hekel aan heb dan is dat het wel. Vooral de kasten waar ik mijn persoonlijke spulletjes in heb staan. Ooit mooi gesorteerd maar na verloop van tijd al meer een rommeltje geworden. Ik stopt er eens iets bij wat er niet hoort of ik wil wat uit het zicht hebben en hopla....een jaar later ligt het daar nog steeds te wachten tot  het eruit mag en ben ik het allang vergeten.
Vanmorgen bedacht ik me dat het tijd werd om eens op te gaan ruimen. 
Al over twee weken is het kerst.
Twee weken , zo snel al, dacht ik vanmorgen ineens. Dan moet ik  opschieten!!!
Ik ben nml niet zo'n fan van grote schoonmaak. En dan bedoel ik dus het uitruimen van kasten,want waar laat je anders de spullen die je nu even niet nodig hebt, omdat de kerstversiersels die plek in gaan nemen? Ik heb in de loop der maanden allerlei boeken om me heen verzamelt, en die stonden op het dressoir en op de vensterbank en op tafel. Die moesten dus echt opgeruimd worden. Die moesten in de kast!
Maar ja, de kast zat vol.
Leegruimen dan maar....oooo vreselijk.....alles eruit halen, en dan meteen sorteren.
Ik haat sorteren.
Stapels met oude tijdschriften, tvgidsen, frutsels van dochter, troep van zoon, knikkers, kralen,oorbelletjes, opladers, kistjes, batterijen, enz enz....echt vreselijk, wat ik daar allemaal tegenkwam. Sta-pels oud papier, en boeken(mijn grote liefde als het om verzamelen gaat), mooie, lelijke, oude, nieuwe en veel niet meer van toepassing zijnde boeken. Die heb ik dan ook bij elkaar gezocht, en samen met jaargangen van magazines in een grote tas gestopt. Dat is mijn weggeef tas. Dit komende jaar (heb ik een paar dagen terug besloten) ga ik van alles weggeven. In het kader van opgeruimd staat netjes hahahaha....enne, omdat het gewoon leuk is om iets weg te geven!!!
Affin,
1 kast is uitgeruimd....en ik heb de piano ook gelijk maar even leeggeruimd. Deze kan weer open ( oftewel bespeeld worden ;). De vensterbank is nu ook  boekvrij, en het dressoir?...ja het dressoir staat helemaal vol, met kerstboom en huisjes!!!!
Dochter kon ineens niet meer wachten(en mamma ook niet :)
Nu de andere kasten nog.........

.¸¸.•´¯`•♥•´¯`•.¸¸.


4 opmerkingen:

 1. Hahaha, nu moet ik ook even lachen hoor, van herkenning. Vooral de opsomming die je geeft, zeeer herkenbaar. Ga door zou ik zeggen !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een kastje per dag niets voor jou? Kan ook een schapje per dag zijn. Ik begon er een jaartje geleden aan en heb werkelijk elk kastje in dit toen rommelige huis aangepakt. En met succes! Ik schreef erover op mijn andere blog: http://trudysopruimproject.blogspot.nl/ Misschien leuk te lezen ter inspiratie. Of ook al is het maar om te zien hoe erg het bij mij was :O Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je foto's gezien hoor,wat toch weer een opluchting elke keer als ik bij een ander kijk. En hoopvol ;)
   Vandaag pak ik het knutseltroepkastje van dochter aan in de keuken.......

   Verwijderen