woensdag 9 januari 2013

Druk druk druk bezig

Wat een week en de helft is nog maar net voorbij. Al dagen aan het oriënteren voor zoon en toen moest dochter ineens ook van alles voor school. Oeps even vergeten dat ook voor haar de kijk/meeloop/oefen/open dagen beginnen. Pffff loopt nu allemaal een beetje door elkaar heen.
Ze weet nog niet helemaal wat ze nu eigenlijk wil.....dus gaat ze toch maar wel meekijken op het Leonardo hier. Ze kwam er nml vandaag pas achter dat hoewel haar vriendinnen hier naar het vwo gaan zij niet in hun klas komt, omdat ze gymnasium gaat doen. En als klasgenoot dan niet mee gaat moet ze alleen. Dusssssss liggen nu alle wegen weer open.
Voor zoon is het al een even ingewikkeld verhaal, zoals u gisteren allen gelezen hebt.
Vandaag heb ik iemand van de school aan de lijn gehad en we hebben een lang gesprek gehad. Làààààng dus, en er is me in ieder geval heel wat duidelijker geworden. Het is dus helemaal geen praktijkschool, nee niet bepaald dus. Ze werken met de Wereldschool op gebied van theorie, en dat kan tot aan Havo niveau. Dat zoon dyslexie heeft hoeft geen belemmering te zijn ,want met daisyspeler of bepaalde software op de laptop kan hij zijn werk voorgelezen krijgen waardoor hij kan meelezen en het sneller begrijpen zal. Dat is positief nieuws ja, dat heb ik op nog geen enkele school meegemaakt hiervoor....ook dat de school GEEN zmok is, is positief! Dat werd nog even expliciet vermeld. De school die ik eigenlijk eerst wel zag zitten is dus wel een zmok. Goed dat ik dat weet, want dan valt die school dus gewoon af.
Het enige wat wel een vette teleurstelling voor zoon was was dat hij pas 1 april zou kunnen instromen, mocht hij aangenomen worden. "1 april, dat is toch geen grap hè mam?"......
Nee dus. De school heeft , i.v.m. de onrust voor deze autistische jongeren, maar 4 momenten in het jaar dat er nieuwe leerlingen bij mogen. In dit geval dus de dag na Pasen.
Het duurt nog even dus.....De kids zijn al dagen onrustig,
maken ruzie bij de vleet,
bouwen hutten onder mijn balkon,
hebben vanmiddag parcours gedaan bij de Helderse Vallei, over boomstammen en touwbruggen en geklommen in de palen.....dus nu bekaf en stil (eindelijk!!!)
Kon ik mooi weer eens een keertje gutsen.
We gaan vanavond heel vroeg naar bed.
~

4 opmerkingen:

 1. Deze berichten klinken wel goed toch ? En 1 april is idd voor je zoon-jullie wel laat. Maar wel heel positief dat de school dit als beleid heeft. Dan nemen ze autisme wel serieus. Ben benieuwd naar het vervolg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik ook, vader gaat eerst een middagje met zoon heen om te kijken(openmiddag) die amper wachten kan.....

   Verwijderen
  2. Wat fijn voor je zoon (en voor jou) dat ze dit samen doen ! Men, lijkt me wel moeilijk voor je zoon als hij moet wachten.

   Verwijderen
 2. Duidelijke visie van deze auti-school, slechts 4 instroommomenten per jaar, pluspunt ... ook al betekent dat voor je zoon nog even geduld hebben!

  BeantwoordenVerwijderen