zaterdag 19 januari 2013

Zwijmelen op zaterdag
Ooit luisterde ik elke woensdag avond naar de lokale radio, naar "Dick de verschrikkelijke". Daar zat ik dan op een Cees Braakman draad-kruk, naast de hifi van mijn vader.
Ik had op zijn stereo een eigen knop met mijn kanaal, waar niemand aan mocht komen. Daar zat het kanaal van Dicky. Met de Sennheiser van mijn vader op mijn hoofd was ik weldra in dromenland en hoorde ik niets anders meer.....hand naast de opneemknop van de casstterecorder en ik was gelukkig....
Dat was de tijd dat mijn ouders in de schuldensanering raakten, begin jaren 80, en dat we flink aan de consuminder moesten.
Gelukkig had ik twee heel creatieve ouders Dus liep ik met de mooiste kleding (genaaid en gebreid door mijn moeder, daar was ze een kei in) en hadden we de mooiste spullen in huis. Gevonden bij de bak, opgeknapt door mijn vader. Design ....wij hadden een echte Jan de Bouvrie stoel in huis staan en de Cees Braakman kruk. De stoel is met veel liefde door mijn vader verder ontworpen, want de stof van het frame was gescheurd. Hij sloopte de armleuningen eraf, dat vond hij niks.......Het frame heeft hij eerst helemaal doorvlochten met henneptouw. Het was echt heel mooi gedaan. Afgekeken van de Lloyd Loom. De kussens werden  bekleed in een heldere appelgroene stof.

Dat was mijn stoel,daar kon ik zo lekker in zitten, met opgekrulde benen en met mijn rug naar de rest toe. Niemand die me zag als ze op de bank zaten. Menig gaatje heb ik in mijn oor geprikt zonder dat mijn moeder er erg in had(denk ik) terwijl we naar Countdown keken.

Ja mijn ouders, die van niets zo ontzettend veel hebben weten te maken. En dat terwijl het water hun menigmaal naar de lippen steeg. Ik ben trots op ze, echt, ik ben zo trots dat zij mijn ouders waren! Dankjewel mam en pap, ik hoop dat jullie dit meelezen in de hemel :)

.(¯`v´¯) ♥
`*.¸.*.♥.✿´´¯`•.¸⁀°♡ ♥ .¸¸.•´¯`•♥•´¯`•.¸¸. 

20 opmerkingen:

 1. Ik hoop dat je het niet erg vindt als ik zeg dat dit nummer niet helemaal mijn smaak is. Maar ik vind het wel bijzonder dat ook dit nummer in Zwijmelen op Zaterdag voorkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank voor je verhalen en je muziek. Het is niet mijn smaak, maar dat geeft niets. Fijn dat je zoveel bewondering hebt voor je ouders.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde en (ik klop mezelf alvast maar even op de borst;) ik heb een hele brede muzieksmaak. Dus er komt vast nog wel muziek langs die je wel leuk vind toch?

   Verwijderen
 3. Een triest maar ook mooi verhaal, dat je ouders er begin jaren 80 iets van probeerden te maken ondanks de schuldsanering. Je vader raakte zijn baan soms kwijt? De werkeloosheid was in die tijd hoog. Weet dat nog wel want ik was P&O'er en op elke baan kregen we genoeg brieven om te selecteren.
  Bij ons schrijf je: "Muziekje zou zo uit de koffer van mijn vader kunnen komen". Zijn je ouders dan ook babyboomers? En jij zal dan wel de leeftijd hebben van onze zoons.
  De Cocteau Twins kunnen wij wèl waarderen.
  Fijn weekend. Saludos de Albert

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn vader was invalide en kon niet werken en mijn moeder kon geen werk vinden om het kleine beetje wao aan te vullen. (Lang verhaal hoe dat allemaal zo is gekomen) Zij waren idd babyboomers, ik ben inmiddels ook alweer 45 :)
   Leuk om te horen dat er naast mijn vader toch nog meer babyboomers deze muziek wel waarderen :)

   Verwijderen
 4. Mooi... dat vind ik zo mooi aan deze rubriek. De verhalen bij de plaatjes. En dat je weer eens wat anders hoort dan anders. Ik ken het nummer niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is niet zo gek hoor want ze hebben hier nooit hits gescoord. En ook In Engeland waren ze niet mainstream....

   Verwijderen

 5. De muziek is niet mijn smaak, maar dat neemt niet weg dat ik dit verhaal erg ontroerend vind, daar wordt ik even stil van! De situatie toen was absoluut niet om te benijden maar de liefde die jij voor je ouders hebt is dat wel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Liefde is hetgene wat ons als gezin erdoorheen sleepte. Ik heb die periode nooit als vreselijk beschouwd, behalve als ik weer eens iets niet kon of mocht ivm geldtekort. Maar zelfs dan wisten ze er wel een mouw aan te passen....

   Verwijderen
 6. Een mooi en trots verhaal over je ouders .Wat een aparte muziek is dit,voor mij onbekend
  Lieve groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi eerbetoon aan je ouders, deze plaat kon ik ook niet, weer iets nieuws gehoord:-D

  Fijn weekend Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een bijzonder verhaal en bijzondere muziek. Want dat is het. Ik had er nooit van gehoord, maar ik vind het mooi. Ik hou er wel van. Een mooi eerbetoon aan je ouders.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ken het nummer ook niet maar vind het lang niet gek en het verhaal over je ouders zo mooi en ja met trots opgeschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ben jij trots op je ouders zeg!! Mooi om te lezen, wat echte liefde kan doen.
  Qua muziek weet ik eigenlijk niet of ik het mooi vind, gek he? Aan de ene kant heeft het wel wat, terwijl ik er aan de andere kant helemaal niets mee kan :-) Bedankt voor het delen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. soms moet je iets een paar keer horen om het mooi te gaan vinden(of afschuwelijk, dat kan ook nog ;)

   Verwijderen