woensdag 10 juni 2015

Wensdag

Chakra...flowers in my heart- by Bibje 2008
Ik ben toch maar heen gegaan,
afspraak gemaakt vorige week al, want tegenwoordig is de praktijk gestroomlijnd en gaan de doktoren economisch met hun tijd om. Wat voor ons patiënten zoveel betekent, dat je niet meer dezelfde en vaak ook niet eens de volgende dag terecht kan. Alleen als het echt heel erg, echt ernstig is, dan mag je tussen de middag aanschuiven. Dan is het vaak ook beredruk heb ik al gemerkt als ik eens met de kids heen moest. Dus of dat stroomlijnen nou zoveel geholpen heeft....
Afijn
Ik was dus heen gisteren.
Bij mijn oude dokter, want die nieuwe gaat zitten en dan moet ik zelf zeggen wat ik heb en wat er aan onderzocht moet worden. Dat schiet dus niet op.
Ik mijn klachten vertelt, ik kwam op de helft. Toen trok ze de bloeddrukmeter tevoorschijn, moest ik mijn mouw opstropen, mijn shirt omhoog doen(luisteren naar hartslag enzo) mijn broek opstropen, om de dikke benen te voelen en kneep ze mijn keel dicht....ahum, nou ja dat leek zo. Of ik even wou slikken. dat lukte natuurlijk niet pffff
Is er iets veranderd aan je stem?
Ik zat haar even aan te kijken..uh uh, en toen dacht ik ineens jahaaaa," ik kan niet meer zingen," zei ik. "Bij een bepaalde toonhoogte schiet ik in de piep en moet ik huilen en krijg ik een enorme brok in mijn keel."
"Mhmhmhmhmh," mompelde ze.
"En ik heb tegenwoordig steeds het idee of ik een strop om mijn keel krijg en opgehangen wordt," zei ik er nog achteraan.
"Weet je , dames op een zekere leeftijd glijden nog wel eens uit over de schildklier, dat gaan we dus even onderzoeken,"
Bloeddruk was te hoog, hartslag te ruim(snel) benen te dik maar buikholte(die ze ook even gekneed heeft, auw) was niet gevuld met vocht maar daar was de dikke darm de boosdoener. Of ik goed naar de wc kon....tjah wat zal ik zeggen....wisselend, problemen met voedsel...enzo....ze dacht aan ontsteking?
"Weet je wat we doen, ik ga zaterdag op vakantie dus nu ga jij naar het ziekenhuis om bloed te prikken en dan handelen we dit hopelijk voor vrijdag af," Kordate vrouw, heerlijk. Ik kon achterover leunen en zij nam de leiding. Ook wel eens fijn.
Op mijn verzoek wordt naast schildklier, bezinksel, suiker, B6, ook B12 en foliumzuur meegenomen. Ik blij dat ze daar niet eens vragen over stelde. Gewoon oké zei. dat maakte ik de vorige keer wel anders mee.
Bij het ziekenhuis 6 buisjes bloed gedoneerd, en ipv dizzy was ik opgelucht en ben ik lopend naar de stad terug gegaan. Ik moet maar wat vaker te aderlaten ;)
Natuurlijk thuis was ik meteen weer bloednerveus en ben ik de boeken ingedoken. Schildklier, hart, enzovoorts. En de hele nacht weer liggen hyperen, toch wel. pfffffffffff zucht.

Wel een goed advies uit mijn kruidenboek aangaande de schildklier; "Ryan Drum, schildklierspecialist en natuurgeneeskundige, raad vrouwen met schildklierproblemen ten zeerste  'uitgebreide bedrust' aan. Een langere periode rust, terugtrekken, is het beste medicijn om de werking van de schildklier te verbeteren..."
Dáár, ik wist het wel hoor!!!
Ik kruip lekker mijn hol in en ik ga een zomersluimer doen, beetje hangen, beetje niksen, beetje wandelen, beetje schilderen en dat allemaal met het goede excuus dat ik rust nodig heb, langdurige rust!
Ik ben namelijk in de overgang.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨)
(¸.•´ ★ *¨*•.¸¸.. ★Have a nice day *¨*•.¸¸.. ★*¨*•.¸¸.. ★*¨*•.¸¸.. ★

6 opmerkingen:

 1. Trusten ...
  Gelukkig is er een leven na de overgang...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Doe mij ook langdurige rust ;-)
  Slaap ze...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed dat je alles hebt en mag laten nakijken, maar de overgang kan soms voor rare schommelingen zorgen in allerlei lichaamsfuncties. Hormonen zijn rare dingen. Rust lekker uit en neem ook vooral geestelijke rust.

  Die meneer die Kurt Wallander speelt van je muziek, die mag zo bij me thuis komen wonen. Heerlijke man!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Slaap zacht en droom fijn van het einde van de overgang... !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had gehoopt al een ZOZ van deze zaterdag bij jou te vinden. Dus niet, en daarom deze log in alle rust gelezen. Heel vervelend voor jou wat je allemaal onder de lede kan hebben. Niet alles afschuiven op de overgang Bianca. Gelukkig heeft Mara bijna geen enkele last gehad van de overgang. Vanwege haar drukke baan en de jongens al lekker het huis uit (wel deels nog t.l.v. ons als student) heeft ze heel wat zaken samen met mij kunnen managen.|
  Sterkte en mail me eens als je de uitslag gehoord hebt.|
  Salu2 Albert

  BeantwoordenVerwijderen